КатегорииБлог

10 въпроса за продуктите от кафяви водорасли на Вертера и техните отговори

Въпрос 1: Какви са различните видове водорасли? 

Водораслите могат да се разделят на микро и макроводорасли. Макроводораслите от своя страна са около 6000 вида, които се разделят на 3 групи според цвета на оцветяващите пигменти:

  • червени
  • зелени
  • кафяви

Някои от тези 3 вида водорасли се използват от стотици години като храна от крайбрежните азиатски народи. Най-разпространени са кафявите водорасли, които заемат около 60% от общото количество. Около 39% се падат на червените водорасли и под 1% на зелените.

Въпрос 2: Вкусни ли са водораслите Ламинария?

Това са вид кафяви водорасли, известни още като келп, комбу в Япония, морско зеле и пр. С тяхна помощ се приготвят японските супи Даши и Мисо. В Корея тези кафяви водорасли се използват дори за производство на бонбони. За тези народи не е необичайно да използват сурови морски водорасли Ламинария за салата или пък да ги консервират

На помощ идват овкусените плодови супер храни Вертера Гел Форте с вкус на ябълкакасис  или череша. Ако си поръчате само Вертера Гел можете да го смесите с плодов сок, да го разбиете заедно с други плодове и/или зеленчуци като смути и дори да го консумирате като гъст пастет с авокадо, лимон и пр. Ето 5 примерни рецепти с Вертера Гел или Вертера Гел Форте с натурален вкус на морски водорасли.

Въпрос 3: Как този вид водорасли влияят на теглото?

Кафявите водорасли са нискокалорични. На порция от 100 грама, килокалориите са 9, мазнините 0.1 грама, въглехидратите 0.8, а протеините 1.1 грама. Кафявите водорасли спадат към термогенните храни. При консумирането им тялото изгаря повече калории за усвояване, отколкото се съдържат в самите храни. Клетъчната стена е изградена от твърди целулозни влакна, които обикновено преминават неусвоени през стомашно-чревния тракт на европейците. В подобни случаи водораслите неколкократно набъбват и създават усещане за ситост. Така без да пазите диети може да отслабнете плавно в продължение на няколко месеца.