Гал Сасон за 2024г Акценти за всички зодии

КатегорииБлог

Гал Сасон за 2024г Акценти за всички зодии

Хороскопите са откъс от новата книга на световноизвестния астролог Гал Сасон, публикувани в блога на сайта му www.cosmicnavigator.com. Книгата може да се поръча на английски от сайта, а до края на годината ще излезе на български език от издателство Кибеа.

Овен и изгряващ Овен

Дълбоко проникване и издигане нагоре

Овен – воинът на зодиака, спасителят, освободителят, пионерът и първият от своя вид. Вашата мисия през 2024 г. е да пренесете Плутон, „ядрения реактор на зодиака“, от звездната система Козирог в мъглявината Водолей.

Това няма да е разходка в парка, нито пък пътешествие из Слънчевата система. Ще трябва да се изправите пред гнева на Сатурн, Господаря на (трите) пръстена, Господаря на кармата.

Тази година Сатурн се намира в частта от картата ви, свързана с болниците, борбата, лудостта, развръзката, болката и интроспекцията. Звучи доста болезнено и, честно казано, е така. Нито подслаждането, нито покриването с агаве ще променят сериозността на задачата. Ще трябва да навлезете в най-дълбоките кътчета на душата си, да се изправите лице в лице със своя варварин, да се заемете с нерешени проблеми, които сте отбягвали през последните три десетилетия, и да предложите на Сатурн значителна жертва.

Това може да варира от премахване на захар, алкохол, наркотично вещество или токсична връзка. Предизвикателството е огромно, но има и добра страна –  Позицията на Сатурн през тази година обещава достъп до умения, които сте развили в минали животи, както и срещи с познати души и мост към съкровищата на вашето въображение. Все пак сблъсъкът със сенките и предизвикателствата е съществена част от вашето пътуване. И все пак, ако има някой, който може да се справи с този проблем, то това сте вие.

Мисията ви е кристално ясна: имате две години, за да се пречистите, детоксикирате и изчистите от всички бариери, които ви пречат да бъдете супергерой, преди Сатурн да навлезе във вашия знак за първи път от 1996 г. насам, през февруари 2026 г. Но нека се съсредоточим върху настоящето, все още трябва да се справим с 2024 и 2025 г.

Вашата карта за задачи: Качете Плутон в космическия си кораб и го пренесете от Козирог (символизиращ миналото) във Водолей (представляващ бъдещето). Звучи ли ви обезкуражаващо? Не и за вас. Задачата предполага да уважавате традицията и това, което тя може да предложи, и да я надграждате, вместо да се бунтувате срещу нея. През следващите две десетилетия призванието ви е да защитавате хуманитарни каузи, да наблягате на алтруизма, да закриляте уязвимите и да се застъпвате за основните принципи на Водолея. Докато навлизаме в епохата на Водолея, става наложително да резонираме с принципите на свободата, равенството и демокрацията. Власт за хората!

Докато Плутон пътуваше в Козирог от 2008 г. насам, той имаше дълбоко въздействие върху вашата кариера, обществен статус и имидж. Той беше разкрил дълбоко заложени проблеми с бащински фигури и/или шефове. Сега е време да пренесете Плутон във Водолей, като го въведете в областта от вашата карта, която управлява приятелствата, общностите, технологиите, науката, иновациите и надеждата.

През следващите две десетилетия вашата роля е ключова в насочването на трансформиращата енергия на Плутон, планетата на силата, за подобряване на човечеството, приятелството, връзките и професионалните отношения. Това се отнася и за вашите дигитални приятели – от компютрите до изкуствения интелект и авангардните технологии. До 2044 г. Плутон може да ви помогне да революционизирате начина, по който си сътрудничите с по-големи групи, правителствени органи и институции. Обърнете специално внимание на въпроси, свързани с данъци, застраховки и инвестиции; те може да изискват вашето внимание и евентуални корекции.

Въпреки че Плутон е могъща личност – някои дори го наричат „чудовище“ – подобни описания може да са малко хиперболични. Все пак е разумно да действате предпазливо. Неговият проницателен, почти рентгенов поглед ще изследва внимателно приятелствата ви, което може да доведе до трансформационни промени, независимо дали са метафорични или буквални. С Плутон не забравяйте, че понякога по-малкото наистина е повече.

Местоположение на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и отново от 2 септември до 19 ноември Плутон се намира в Козирог. Това е секторът от вашата карта, свързан с кариерата, професионалните търсения, цели и постижения. От 22 януари до 31 август, а след това от 20 ноември до януари 2044 г. (неговата крайна дестинация) Плутон ще премине във Водолей. Този сегмент от вашата карта е свързан с взаимодействието с правителството, алтруистичните начинания, приятелствата, стремежите и проявите на желанията.

Телец и изгряващ Телец

По-малко е повече

Телец – художник, банкер, йерофант, пазител на ценностите – вашата мисия през 2024 г. е да транспортирате Плутон, известен още като ядрения реактор на зодиака, от звездната система Козирог до мъглявината Водолей. Тази задача няма да е лесна; ще се сблъскате с гнева на Сатурн, Властелина на (трите) пръстена и Господаря на кармата. Тази година Сатурн се намира в частта от вашата карта, свързана с общностите, приятелите, правителствата, технологиите и науката. Подгответе се да се ориентирате в сложността на технологичните ентусиасти, хакерите и значителните промени в групата ви от връстници.

Вашата мисия, ако решите да я приемете: през следващите две години се изчистете от всякакви токсични приятелства или работни среди, които противоречат на вашите ценности. Като се има предвид, че дестинацията на Плутон е Водолей – символ на приятелите и общността – това може да се окаже взискателно, като се има предвид, че сте натоварени със задачата да изберете нови приятели и да наберете нов екипаж за вашия космически кораб.

Ето вашата карта за задачи: Пренесете Плутон от Козирог (представляващ миналото) във Водолей (показващ бъдещето). Звучи невъзможно? Може би за някои, но не и за вас. Тази мисия е свързана с признаване на достойнствата на традицията и миналото. Разберете, че те могат да бъдат усъвършенствани и подмладени, вместо да бъдат унищожавани в безплодни революции.

От 2008 г., когато Плутон е в Козирог, вашите убеждения, образование, философия и начинът, по който ги предавате на другите, претърпяха трансформация. Бяхте подтикнати да учите, да преподавате, да се борите с истини, морал и да откриете за какво сте готови да се борите. Възможно е също така да сте преживели борба за власт със свекървата или дълбоко заложен стремеж да изследвате чужди култури.

След като тази глава се затвори, сега е време да въведете Плутон във Водолей, като се съсредоточите върху успеха в кариерата, амбициите, целите и положението ви в обществото. По същество, след 15-годишно чиракуване при майстор Йода, сега е вашият момент да насочите тази мъдрост в професионалния си живот. Готови сте сами да станете майстор!

През предстоящите две десетилетия ваша отговорност е да гарантирате, че Плутон, планетата на властта, служи на колективното благо. Също така ще бъдете изтласкани от зоната си на комфорт, ще бъдете предизвикани да възприемете нови технологии и да ги внедрите в професионалната си сфера. Въпреки това бъдете бдителни. Докато се издигате до майсторство, очаквайте сеизмични промени и възможни властови напрежения в кариерата си и във взаимодействието с началниците.

До 2044 г. Плутон е готов да направи революция в кариерата ви, давайки ви възможност да обедините страстите си с прагматизма. Вашият е знакът, натоварен със задачата да издигне Плутон до зенита на зодиакалното колело, на върха на свещената планина. Подобно начинание подхожда на мощта на Телеца, но изисква достатъчно търпение и дисциплина.

Място на взимане на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и отново от 2 септември до 19 ноември Плутон ще бъде разположен в Козирог. Това попада в сектора на вашата карта, свързан с чуждите култури, ученето, преподаването, образованието, средствата за масова информация, истината, автентичността и справедливостта.

От 22 януари до 31 август, а след това от 20 ноември до януари 2044 г. (последната му позиция) Плутон ще премине във Водолей. Това е секторът във вашата карта, свързан с кариерата, успеха и взаимодействието с авторитетни фигури. Разположена в зенита на вашата карта, тази позиция е много силна. Може да се очакват значителни промени в кариерата ви.

Близнаци и изгряващи Близнаци

Успех в служба на човечеството

Близнаци – комуникаторът, строителят на мостове, огъвачът на пространство-времето, обективният, логическият визуализатор на природата, словослагателят, преводачът, преговарящият и чаровникът.

През 2024 г. вашата мисия е монументална: да пренесете Плутон, известен още като „ядрения реактор на зодиака“, от звездната система Козирог в мъглявината Водолей. Няма да е лесно, тъй като ще трябва да се изправите пред гнева на Сатурн, Властелинът на (трите) пръстена и Господарят на кармата. Тази година Сатурн се намира в областта на вашата карта, свързана с кариерата, началниците, шефовете и авторитетните фигури, което означава, че може да се сблъскате със значителни професионални промени, които биха могли да повлияят както на мястото, където живеете, така и на семейните връзки.

Мисията, макар и проста, крие присъщи опасности. Трябва да пренесете Плутон, Господаря на смъртта, във Водолей, архетипа, символизиращ приятелите и общността. Това е сложно, особено когато едновременно с това сте натоварени със задачата да се съсредоточите върху кариерата си. Природата ви на Близнаци обаче ви дарява с възможности за двойна обработка и многозадачност, което ви позволява да се съсредоточите както върху кариерното развитие, така и върху подобряването на човечеството.

Вашата карта за задание: Поставете Плутон в космическия си кораб и го пренесете от Козирог (символизиращ миналото) във Водолей (символизиращ бъдещето). Звучи невъзможно? Не и за вас. Задачата включва използването на мъдростта и уменията, извлечени от традицията, в полза на бъдещето, като разбирате, че усъвършенстването на вече съществуващото майсторство често е по-ефективно от инициирането на излишни революции.

От 2008 г. насам Плутон пребивава в Козирог, което ви подтиква да проучите внимателно финансовия си пейзаж, особено във връзка с талантите и паричните ресурси на вашите партньори в живота и работата. Това включва талантите и паричните средства на вашите партньори в живота, както и на партньорите в работата.

На моменти сте имали чувството, че трябва да поемете активна роля в управлението на техните финанси, тъй като те преминават през сътресения и драматични промени. Освен това бяхте помолени да изследвате собствената си страст и да проучите какво ви привлича, както и какво или кого привличате в живота си.

Но вашата задача през 2024 г. е да позволите на Плутон да направлява вашето възкресение и възраждане. Тази промяна е добре дошла, като се има предвид, че през последните 16 години Плутон предизвика смърт (символична и реална), проблеми с наследството, разбити сърца, раздяла и предизвикателства около страстта и сексуалността. От 2024 г. до 2044 г. Плутон ще бъде в сектора от вашата карта, който се занимава с истината, вероизповеданието, философията, образованието и пътуванията.

Въпреки това, една дума за предупреждение: отклоняването от автентичността и истината може да доведе до тежки последици, особено ако сте нечестни със себе си. Бъдете бдителни, за да не разпространявате лъжи или да се поддавате на когнитивни дисонанси и дезинформация.

През предстоящите две десетилетия основната ви роля е да гарантирате, че Плутон, планетата на властта, служи на богинята на мъдростта София. Това е идеално време за преместване в друга държава, за усвояване на нов език, за продължаване на образованието – и като преподавател, и като ученик, и за издателска дейност.

Плутон може да ви помогне да трансформирате своето верую и това, в което вярвате. Тъй като сте превъзходен комуникатор и Плутон желае да ви помогне да разпространите информацията, уверете се, че сте изцяло отдадени на посланието, което защитавате.

Местоположение на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г., а след това от 2 септември до 19 ноември Плутон е разположен в Козирог. Това разположение във вашата карта се свързва с темите за смъртта, трансформацията, финансовите активи и таланти на партньора ви, производството, окултното, общите ресурси, властта, изследванията, интимността и сексуалността.

От 22 януари до 31 август, последван от 20 ноември до януари 2044 г. (неговата крайна дестинация), Плутон преминава във Водолей. Този сектор от вашата карта набляга на чуждите култури, процесите на учене и преподаване, образованието, средствата за масова информация, роднините, истината, пътуванията, автентичността и справедливостта.

Рак и изгряващ Рак

Отстояване на истината в епоха на измами

Рак – възпитател, строител, медиум, безусловен любовник, родител на всички нас, врата на живота, вашата мисия през 2024 г. е монументална. Тя е свързана с пренасянето на Плутон, „ядрения реактор на зодиака“, от звездната система Козирог в мъглявината Водолей. Няма да е лесно, тъй като ще трябва да се изправите срещу Сатурн, Властелинът на (трите) пръстена и Господарят на кармата, който тази година е разположен в сектора на вашата карта, свързан с истината, морала, пътуванията, правосъдието и образованието. Сатурн ще ви принуди да се изправите срещу неавтентичността или всичко, което сте замитали под килима или сте потискали в подсъзнанието си. Сатурн ще ви подтикне да разгледате внимателно всички теории на конспирацията, дезинформация или когнитивни дисонанси, с които разполагате вие или членовете на вашето семейство. За да успеете, почерпете вдъхновение от сър Галахад, който е бил достоен за Светия Граал, защото никога не е изрекъл лъжа. Нека истината бъде вашата пътеводна звезда.

Мисията, макар и опасна, е проста: безопасно да пренесете Плутон, самия Господ на смъртта, във Водолей, архетипа на приятелите, общността и технологиите. Това може да се окаже предизвикателство, като се има предвид, че от вас се иска да се съсредоточите върху истината, докато има толкова много лъжи и дезинформация, но като Рак вие разполагате с тайно оръжие – вашата високоразвита интуиция и медиумизъм, които ви позволяват да прилагате гениалния си EQ, за да противодействате на щетите, нанесени от съмнителни личности.

Вашата карта за задание: Телепортирайте Плутон във вашия космически кораб и го пренесете от Козирог (символизиращ миналото) във Водолей (символизиращ бъдещето). Звучи невъзможно? Не и за вас. Тъй като Козирогът е вашият противоположен знак, вие ги познавате отвътре, освен това Водолеят, носителят на водата, резонира с вашата същност, тъй като сте първият воден знак на Зодиака. Мисията предполага да признаете, че традицията предлага много и вместо да бъде унищожена от безплодни революции, тя трябва да бъде надградена и реформирана.

След транзита на Плутон в Козирог през 2008 г. значимите ви взаимоотношения претърпяха дълбоки трансформации. Господарят на смъртта и възкресението ви помогна да преразгледате основните си връзки, партньорите в работата и живота, както и правните си дела. В продължение на 16 години Плутон трансформираше, разрушаваше, задълбочаваше и възкресяваше вашите партньорства. От 2024 г. до 2044 г. Плутон ще се движи в сектора на вашата карта, който се занимава със смъртта, сексуалността, интимността, окултизма, магията, разследванията, изследванията, данъците, застраховките, инвестициите, както и съвместните финансови и артистични дела. Този период ви приканва да се възползвате от общите ресурси, да изследвате сексуалността и страстта си и да преобразите живота си. Всички тези аспекти на живота са точно това, което управлява Плутон, и наистина, от всички знаци вие сте избрани да съпровождате Плутон обратно в неговото царство – подземния свят. Макар че това изисква да се спуснете в Хадес, да се изправите срещу триглавото куче, което пази Шеол, ще бъдете възнаградени от това, което Плутон олицетворява – богатството.

През следващите две десетилетия ще се грижите Плутон, планетата на властта, да бъде от полза за правилните хора. Може би това е причината Сатурн да настоява да ви свърже с морала и истината. До 2044 г. ще изпълнявате ролята на акушерка на смъртта, на човек, който улеснява промяната и трансформацията. Приемате ролята на лекар, шаман, лечител. Грандиозна задача, която можете да изпълнявате безупречно.

Място на взимане на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и отново от 2 септември до 19 ноември Плутон ще бъде разположен в Козирог, което съответства на областта от вашата карта, свързана с взаимоотношенията. Това включва правни въпроси, партньори в работата и живота, както и всякакви други обвързващи споразумения или договори, които може да имате.

От 22 януари до 31 август, последван от 20 ноември и водещ до януари 2044 г. (неговата крайна дестинация), Плутон ще премине във Водолей. Този раздел от вашата карта се занимава с интимността, сексуалността, окултното, инвестициите, данъците (препоръчва се да не мамите), застраховките (винаги е разумно да сте подготвени), както и с концепциите за смъртта и трансформацията

Лъв и изгряващ Лъв

Отворена хирургия на душата

Лъв – лъчезарен монарх, възвишен творец, завладяващ артист, помазаник, вечно дете и пазител на вечния огън, вашата мисия през 2024 г. е да пренесете Плутон, ядрения реактор на зодиака, от звездната система Козирог в мъглявината Водолей. Това няма да е лесно, тъй като внушителният Сатурн, Властелинът на (трите) пръстена и Господарят на кармата, тази година се намира в сянката – областта от вашата карта, свързана със смъртта, трансформацията и подземния свят. През следващите две години от вас се иска да навлезете в тъмната страна на Силата и да се справите с призраците от миналото си. Вие сте носител на Слънцето, обаче сега Сатурн ви предизвиква да се гмурнете дълбоко в ямата, сблъсквайки се с потиснатото и скритото във вас. Това е страховита мисия, но вашият огнен дух е готов да се справи със задачата.

Мисията е проста, макар и опасна. Пренесете Плутон, самия Господар на смъртта, във Водолей, вашия противоположен знак, емблематичен архетип на приятелството, общността и технологиите. Водолеят е вашият огледален знак, разположен възможно най-далеч от земите на Лъва. Това ви принуждава да се изправяте пред отразяващия поглед на Плутон всеки момент през следващите двадесет години. Всяка ваша връзка, съюз или договорна обвързаност сега ще бъде подложена на безмилостното наблюдение на Плутон. Това звучи като сценарий, създаден за голяма драма – но тогава, Лъв, вие винаги сте процъфтявали в светлината на прожекторите. Ето каква е вашата епична роля на космическата сцена.

Вашата карта за задание: Плутон се качва във вашия космически кораб и го пренася от Козирог (символ на миналото) във Водолей (символ на бъдещето). Звучи невъзможно? Не и за вас. Спомнете си, че от 2008 г. насам трансформиращото докосване на Плутон преобрази работата ви, службата към другите, личното ви благополучие, рутината, домашните ви любимци и хранителните ви навици.

Мощното му влияние се разнесе из целия зодиак, променяйки не само вашия подход към работата, но и влияейки на другите – резонанс, който се усеща особено силно от 2020 г. нататък, когато всички се занимават със здравето (пандемия) и променят работните си навици. Сега е време да овладеете тези трансформиращи уроци и да ги приложите в основните си партньорства, съюзи и артистично изразяване.

От 2024 г. до 2044 г. Плутон ще извайва и усъвършенства личните ви взаимоотношения и професионалните ви връзки, обръщайки внимание на онези, които отразяват автентичната ви същност. Това може да означава, че съюзниците ви може да изискват вашата сила, но уви, някои ще умрат или ще се отдалечат. Нещо повече, под зоркия поглед на Плутон някои аспекти от характера ви, които сте прикривали, може да излязат на преден план. С Дракона, който пази портите на истината през 2024 г., скритите истини копнеят за освобождаване. А с разкопаването на сенките от Сатурн очаквайте разкрития за всичко, което се нуждае от изцеление. Едно е сигурно: 2024 г. е предвестник на трансформиращо пътешествие, което приканва към откритост, растеж и просветление. Това е годината, в която се подлагате на отворена операция на душата.

Местоположение на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и от 2 септември до 19 ноември Плутон е в Козирог и се крие в сектора на вашата карта, който е свързан с работата, здравето, диетата, служителите, самоусъвършенстването, службата, рутината и колегите.

От 22 януари до 31 август, а след това от 20 ноември до януари 2044 г. (окончателна дестинация) Плутон е изпаднал във Водолей, сектор във вашата карта, който се отнася до взаимоотношенията, партньорите в личния и професионалния живот, враговете, антагонистите, проектирането, справедливостта и красотата

 

Дева и изгряваща Дева

Да станеш магьосник и мъдрец

Дева – космически пречиствател, часовникар, инженер на Вселената и Божия ръка, вашата мисия за 2024 г. е да насочите Плутон, ядрения реактор на зодиака, от звездната система Козирог към мъглявината Водолей. Това пътешествие е изпълнено с предизвикателства, най-вече от Сатурн, Господаря на (трите) пръстена и Властелина на кармата, който понастоящем пребивава в сектора на картата, преплетен с вашите значими хора, основни партньори, договорни отношения и най-вече с вашите противници. Но за това ще стане дума по-късно, когато разгледаме вашите антагонисти. Засега нека се придържаме към най-важната услуга, която трябва да предоставите на Зодиакалната федерация.

Мисията, макар и проста, е опасна. Трябва да въведете Плутон, въплъщение на смъртта и прераждането, във Водолей, знака на приятелите, общността и технологичния напредък. Тази задача може да се окаже трудна, особено когато пренасяте Плутон директно в галактическия сектор, който вашият знак цени: служба, работа, диета, здраве и рутина. По същество вие довеждате Плутон, Господаря на подземния свят, до прага на дома си и ви молят да го приемете за период от две десетилетия!

Но аз имам доверие във вашия клан. В края на краищата в Кабала Йод е буквата, свързана с вашия знак, а на иврит Йод означава „ръка“, следователно вие сте Ръката на Бога. Плутон е също така владетел на сексуалността, а според Кабала Йод, освен че е ръката на Бога, е и божественото семе или ДНК. Кой по-добре може да пази спермата на Бога и яйцеклетката на Богинята от целомъдрената Дева?

Вашата карта за задание: Безопасно насочете Плутон от Козирог (представляващ миналото) към Водолей (символизиращ бъдещето). От 2008 г. насам Плутон променя взаимодействието ви с децата, романтичните връзки, творческите начинания, физическите занимания, хобитата, щастието и развлеченията. Тъй като сте знак, който обикновено работи зад завесите, тази светлина на прожекторите е едновременно благодат и предизвикателство. Но през 2024 г. предстои промяна, която ще ви призове да интегрирате Плутон в сфера, с която дълбоко резонирате: службата. Това изисква реформа в работата, хранителните навици и управлението на времето. Следващите две десетилетия обещават да доведат до значителни професионални промени, които потенциално могат да засилят кариерата ви, особено от края на май за следващата година. Влиянието на Плутон върху здравето и диетата означава, че предстоящите две десетилетия изискват предпазливост и активни усилия за лечение.

От 2024 г. до 2044 г. Плутон се стреми да метаморфозира динамиката на работното ви място, взаимодействията с колеги, служители и потенциално самата ви професионална насока. Не забравяйте, че пътят на Плутон рядко е лесен. Неговата педантична природа заличава препятствията, като ви подтиква към задълбочено изследване на начина, по който служите на човечеството. И все пак най-големият му дар за вашата професия са необузданата страст и трансформиращият устрем. По стечение на обстоятелствата тази година небесният Дракон се издига в сферата на смъртта и трансформацията – области, над които властва Плутон. Това съвпадение ще ви помогне значително да подкрепите професионалните си ангажименти с личните си страсти. Тази година е изпълнена с космическа магия и съвпадения, които ви подтикват да приемете мистичното и неземното, като ви поставят на пътя да се превърнете едновременно в магьосник и мъдрец. Прегърнете чудното и позволете на свръхестественото да проникне в живота ви.

Място на взимане на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и от 2 септември до 19 ноември Плутон е в Козирог, разположен в сектора на вашата карта, който се отнася до щастието, любовта, творчеството, спорта, децата, развлеченията, хобитата, спекулациите и дори хазарта.

От 22 януари до 31 август, а след това от 20 ноември до януари 2044 г. (окончателна дестинация) Плутон трябва да падне във Водолей, в сектора на вашата карта, който се отнася до работата, здравето, диетата, рутината, служителите, колегите, детоксикацията, проявите на доброта и служба, както и домашните любимци.

Везни и изгряващи Везни

Аз срещу Ти

Везни – владетел на универсалната справедливост, защитник на Бога, разкрасител, дипломат и миротворец, през 2024 г. вашата мисия е грандиозна: да транспортирате Плутон, ядрения реактор на зодиака, от звездната система Козирог до мъглявината Водолей. И все пак това пътуване няма да е гладко. Сатурн, Властелинът на (трите) пръстена и Господарят на кармата, хвърля зоркото си око от позицията си в сектора на вашата карта, управляващ работата, здравето, диетата, рутината и службата. Докато съпровождате Плутон, Господаря на смъртта и възраждането, със сигурност ще спрете на всяка планета, където душите се борят с болест или отчаяние, предлагайки изцеление. Вселената ви приканва да се въплътите в ролята на лечител, лекар, убежище за болните. На фона на това обаче трябва да дадете приоритет на собственото си благополучие, да преоцените методите си на служба и да пренастроите работното си място и професионалния си живот.

Директивата на 2024 г., макар и ясна, е изпълнена с опасности. Плутон, пазителят на мистериите, се стреми да премине във Водолей, знака на другарството, хуманността, обществото и иновациите. За ваша чест сред зодиакалните ви роднини задачата ви изглежда по-лека. Пребиваването на Плутон в картата ви от 2008 г. насам, когато настъпи Голямата рецесия, отприщи дълбоки промени, свързани с вашия дом, семейни връзки, недвижими имоти и вътрешен емоционален пейзаж. Изискванията бяха огромни; гравитацията на Плутон в надира на вашата карта предизвика бурни промени, подтиквайки към интроспекция на отдавна погребани семейни рани и несигурност. И все пак нека насочим погледа си към хоризонта. През следващите две десетилетия Плутон ще осветява и трансформира сфери от живота ви, свързани с щастието, творчеството, децата, хобитата, романтиката, спорта и всички други източници на истинска радост. Въпреки че присъствието на Плутон не е непрестанен юбилей, той ви принуждава да се вглеждате в себе си: да разпознавате истинската радост и, верни на своята везнашка природа, да проектирате тази радост върху хората около вас. Връзките с потомството или заветните творчески начинания могат да се развият под погледа на Плутон до 2044 г.

Вашата карта за разпределение: Пренесете Плутон на борда на вашия космически кораб, като го насочите от Козирог (символизиращ миналото) към Водолей (символизиращ бъдещето). Като се има предвид, че от 2008 г. насам Плутон набляга на дома и семейните връзки, вашето предизвикателство е да насочите тези богати уроци за емоционалните гоблени, наследството на предците и дори генетичното наследство и да насочите тази мъдрост към грижата за вашите деца, романтични партньори, творчески проекти и необуздана радост. Призовани сте да излъчвате автентична жизнерадост, да пленявате и да повдигате духа си. Като се има предвид дълбоката природа на Плутон, вашата радост трябва да има дълбок отзвук. Може би това е сезон, в който да се потопите в изучаването на позитивна психология.

2024 г. ви възлага задачата да дадете живот – било то чрез потомство или проекти – и да използвате артистичност, за да насочите човечеството към зората на ерата на Водолея. Все пак действайте предпазливо. Избягвайте да поемате прекалено големи рискове, независимо дали става въпрос за финанси, емоции или начинания.

Местоположение на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и от 2 септември до 19 ноември Плутон се намира в Козирог в сектора на вашата карта, който е свързан със семейството, емоционалността, недвижимите имоти, сигурността, генетиката, родовата карма и миналото. Време за преместване, ремонт, продажба и покупка на къща, бременност, оздравяване на отношенията с членовете на семейството.

От 22 януари до 31 август и от 20 ноември до януари 2044 г. (окончателна дестинация) Плутон трябва да падне във Водолей – сектора във вашата карта, който се отнася до щастието, децата, спорта, хобитата, отдиха, развлеченията, рискованите начинания, търговията с акции, хазарта, романтичната любов и творчеството.

Скорпион и изгряващ Скорпион

Откриване, култивиране и споделяне на радостта

Скорпион – Трансформатор, вещица и магьосник, върховен следовател, финансист, шпионин и пазител на тайните ключове, вашата мисия през 2024 г. е да пренесете Плутон, вашия управител, известен още като ядрения реактор на зодиака, от звездната система Козирог в мъглявината Водолей. Въпреки че връзката ви с Плутон е дълбока, това пътуване обещава да бъде изпълнено с предизвикателства, особено под зоркия поглед на Сатурн, Властелина на (трите) пръстена и Господаря на кармата. Тази година Сатурн се закотвя в областите от вашата карта, свързани с децата, радостта, творчеството, любовта, спорта, хобитата и развлеченията. Докато другите знаци могат да се радват, вие, които предпочитате да работите зад кулисите, може да се притесните от това, че сте изтласкани на централната сцена. И все пак Сатурн е определил намерението си, поне до февруари 2026 г., да ви накара да извадите на светло забавните, детските и творческите аспекти на вашата личност. Скоро ще навлезем по-дълбоко във вашите предизвикателства и техния произход през следващата година. Но засега нека се съсредоточим върху ключовата услуга, която трябва да окажете на Зодиакалната федерация.

Вашата мисия през 2024 г. е да пренесете безопасно Плутон, господаря на подземния свят, в областта на Водолея, който символизира общността, приятелството и съвременните чудеса на технологиите. За щастие, сред зодиакалните си събратя вие имате предимство. Плутон и вие имате обща душевна връзка. От 2008 г. до 2024 г. Плутон оказва влияние върху областите от живота ви, които са свързани с общуването, договорите, роднинството и сферата на писането, маркетинга и продажбите. От времето на Голямата рецесия през 2008 г. Плутон направлява курса на вашия бизнес и ви моли да преоцените всички свои договори, независимо дали са духовни, финансови, емоционални или интелектуални. Не забравяйте, че вие, Скорпионе, притежавате уникалната дарба на трансформацията – способността да се прераждате, без да умирате, подобно на феникса.

Сега, през 2024 г., ви каним да посрещнете Плутон, предвестника на края и новото начало, в сектора на вашата карта, свързан с дома и семейството, сигурността и емоциите, за следващите две десетилетия. През този период Плутон ще извади наяве всичко, което е било скрито, предизвиквайки ви да се изправите срещу най-дълбоките си страхове и тайни. Тази трансформационна фаза ще окаже дълбоко въздействие върху личната и професионалната ви сфера. Ще се наложи да се ориентирате в значителни промени, особено в отношенията със семейството, имуществените въпроси, опасенията за сигурността и планирането на последните етапи от живота. Това е интензивен период, дори и за човек с дълбоки намерения като вас. Плутон ще ви подтикне да се задълбочите в травмите от детството, родовата карма и дори в наложените от поколенията задължения. Възможно е да се наложи преместване, независимо дали е предизвикано от преместване в кариерата или от промяна на кариерата поради преместване. Възползвайте се от всички емоционални течения. Възможно е да се появят семейни промени или необходимостта да се разделите с някой скъп човек. Въпреки това, благодарение на присъщото ви разбиране за тези сфери и на засилената сила на Юпитер, който през втората половина на годината засилва интуитивните ви способности и способностите ви за трансформация, вие сте добре подготвени да се справите с всичко.

Вашата карта за задание: Пазете Плутон, вашия управител, докато пътувате от Козирог (символизиращ миналото) към обещанието на Водолей (символизиращо бъдещето). Припомнете си последните 16 години, през които Плутон усъвършенстваше вашите интимни сили и магически енергии в общуването и бизнеса. Сега Вселената ви приканва да насочите придобитата мъдрост към грижа за дома, семейството и професионалната сфера. Може би ще намерите нов дом за бизнеса си, ново жилище за информацията си. Приемете тази нова роля, защото вие трябва да издигнете другите със знанието, което сте натрупали през годините.

Местоположения на Плутон за взимане:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и от 2 септември до 19 ноември Плутон се намира в Козирог, в сектора на вашата карта, който се отнася до бизнеса и комуникацията, и да, все още има информация и данни, които трябва да съберете, обработите, проучите и изследвате.

От 22 януари до 31 август, а след това от 20 ноември до януари 2044 г. (окончателна дестинация), Плутон трябва да падне във Водолей, сектора във вашата карта, който се отнася до семейството, емоционалността, недвижимите имоти, сигурността, генетиката, родовата карма и миналото. Време за преместване, ремонт, продажба и покупка на къща, бременност, оздравяване на отношенията с членовете на семейството.

Стрелец и изгряващ Стрелец

Пътуване към дома

Стрелец – пророк, изследовател, социален реформатор, Индиана Джоунс на зодиака, любител на мъдростта, пазител на истината, вашата мисия през 2024 г. е да пренесете Плутон, известен още като ядрения реактор на зодиака, от звездната система Козирог в мъглявината Водолей. Макар да сте лъч на оптимизма, въплъщавайки духа на „Да, аз мога“, тази година ви изправя пред значително предизвикателство. Трябва да се изправите срещу Сатурн, Властелинът на (трите) пръстена и Господарят на кармата, който в момента пребивава в областта на вашата карта, посветена на дома и семейството. Всъщност вие сте роден изследовател, който винаги търси следващото голямо приключение. От март 2023 г. насам обаче Сатурн ви подтиква да се закотвите у дома, настоявайки да се справите с дълбоко вкоренени емоционални предизвикателства и да се преборите с несигурността от детството. Подобно на Агамемнон, задържан да отплава към Троя, вие също се оказвате привързани, принудени да решавате въпроси, свързани със сигурността, собствеността, родовата карма и семейните връзки. Представете си Индиана Джоунс, вечния авантюрист, който сега е натоварен с отглеждането на тризнаци. По-късно ще се задълбочим в предизвикателствата, породени от други планетни разположения. Засега нека се съсредоточим върху основната ви мисия за зодиакалната федерация.

Вашата мисия за 2024 г., сред какофонията от плачещи тризнаци, е недвусмислена, но и опасна: Трябва да пренесете Плутон, господаря на подземния свят, в царството на Водолея, знака на приятелството, общността и иновациите. От 2008 г. до 2024 г. Плутон се намира в сектора на вашата карта, свързан с финансите, самооценката, талантите и уменията. Тази фаза беше предизвикателна, особено за човек, който е толкова позитивен като вас. Бяхте подтикнати да проявите пестеливост, да преоцените методите си за печелене и евентуално да инвестирате в усъвършенстване на уменията си. Възможно е дори да сте накърнили егото си и да сте почувствали по-ниска самооценка. Имало е значителни трансформации, както завършващи, така и започващи, във финансовото ви положение, вродените ви таланти и ценности. Така че, погледнато в ретроспекция, отдалечаването на Плутон от Козирог може да се окаже добре дошла промяна.

През 2024 г. задачата ви е безопасно да пренесете Плутон, божеството на смъртта и прераждането, в областта на вашата карта, свързана с комуникацията, писането, маркетинга и бизнеса. По същество влиянието на Плутон ще ви принуди да се вгледате в себе си през следващите две десетилетия: Каква е същността на вашето послание? Какъв разказ искате да предадете на света? Какви истории искате да споделите като мутабилен огнен знак и надзорник на средствата за масова информация и издателската дейност? По какъв начин възнамерявате да общувате, да популяризирате и да резонирате с масите? Представлявайки въплъщение на истината в нейната най-чиста форма, вие носите дълбока отговорност за информацията и начина, по който тя се разпространява.

Вашата карта за задание: Пренесете безопасно Плутон от Козирог (представляващ миналото) във Водолей (символизиращ бъдещето). Макар че това може да ви се стори трудна задача, не забравяйте, че от 2008 г. насам Плутон е допринесъл за преоформянето на вашите ценности и умения. Сега използвайте тази трансформираща енергия, за да създадете своето послание за човечеството, своя magnum opus. Приемете ролята си на философ, пророк и учител; време е да напишете своя манифест.

Място на взимане на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и между 2 септември и 19 ноември Плутон се намира в Козирог в сектора на вашата карта, който се отнася до парите, талантите, ценностите, самооценката, уменията и дарбите. Все още има време да се трансформирате и да промените начина, по който изкарвате прехраната си, така че той да е в съответствие с вашето верую и истина.

От 22 януари до 31 август и от 20 ноември до януари 2044 г. (последна дестинация) Плутон трябва да отпадне във Водолей – сектора във вашата карта, който се отнася до бизнеса, комуникацията, информацията, данните, думите, мрежата, роднините (особено братята и сестрите и тяхното потомство), съседите и съседите. Обърнете специално внимание на договорите, които подписвате, и на бизнеса, който създавате.

Козирог и изгряващ Козирог

Първо беше Словото и Словото беше Бог

Козирог, майстор строител, космически зидар и пазител на традициите, предстоящата година ви подканва да играете жизненоважната роля на междузвезден транспортьор. Вашата цел? Да пренесете безопасно Плутон, ядрения реактор на зодиака, от вашето съзвездие Козирог в мъглявината Водолей.

След като от 2008 г. насам сте домакин на Плутон, повелителя на смъртта и възраждането, задачата ви не е никак лека. Малцина, ако изобщо има такива, биха могли да издържат на такава интензивност. Но в грандиозния си космически замисъл вие сте оформени с несравнима устойчивост. Предизвикателството обаче не е приключило. През тази година Плутон ще бъде ту в знака ви, ту извън него.

Светът често ви разбира погрешно, Козирог. Свързват ви със суровия образ от Таро на „Дявола“ и сочат с пръст Сатурн, вашия управител, когото мнозина смятат за Големия злосторник. Наричат ви пресметливи, пестеливи и строги. Но това схващане се дължи на невежество. Вашата зодиакална позиция се намира в сърцето на зимата, когато оцеляването се крепи на прозорливостта и благоразумието. Дяволът? Проява на нашите първични страхове и инстинкти за оцеляване. Това е дълбоко космическо недоразумение, което ви се е наложило да понесете.

Позицията на Сатурн през 2024 и 2025 г. ви призовава да усъвършенствате себепредставянето си, бизнеса, маркетинга и да откриете своя „логос“, своята дума – послание. Това е възможност да преоформите своя разказ, особено сега, когато обезсърчаващото присъствие на Плутон е на път да напусне вашето царство.

От 2008 г. до 2024 г. пребиваването на Плутон в Козирог – събитие, което се случва веднъж на 250 години, преобърна структурите и определенията за успех. Основите ви се разклатиха, тъй като Плутон безмилостно изследваше всеки аспект на вашето съществуване – усещане, което се почувства особено силно между 2019 и 2021 г., когато трябваше да приемете и Сатурн във вашето царство. Спомените за 2020 г., когато двете небесни тела се съединиха във вашето пространство, все още са актуални. Но сега, с настъпването на 2024 г., е ред на Водолея да приеме Плутон. Не е проблем да кажете тихо „сбогом“.

Тази година ви е поверена могъщата задача да преместите Плутон в нова област във вашата карта, където се събират финансите, самооценката и талантът. Тъй като Плутон означава трансформация, очаквайте метаморфоза в начина, по който се справяте с финансите, талантите си и самоуважението си. Това обаче не е просто разтваряне, а дълбоко разкопаване на страстите, ценностите и скритите умения. След дългото пребиваване на Плутон във вашия знак вашата идентичност се е променила, което вероятно изисква нов набор от умения и начини за генериране на богатство.

Интригуващо съображение: тъй като Плутон е синоним на власт, някои Козирози може да се противопоставят на отказа от тази влиятелна планета. Ще наблюдавате тази борба в глобалната политика и в личното пространство. Уверете се, че не се придържате към остарели властови постройки, особено в професионалната си сфера. Необходимо е да приемете трансформацията, особено в паричната сфера.

Вашата карта за задачите за 2024 г: Впуснете се в небесното пътешествие, пренасяйки Плутон от Козирог (представляващ миналото) във Водолей (символизиращ бъдещето). Използвайте мъдростта, натрупана от 2008 г. насам, особено по отношение на вашата идентичност и самосъзнание, и я материализирайте, като изследвате нови таланти и начини за печелене на пари. Смело се развивайте и предефинирайте основните си ценности и принципите, които отстоявате.

Местоположение на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и между 2 септември и 19 ноември Плутон се намира в Козирог в сектора на вашата карта, който се отнася до вашето тяло, личност, имидж, здраве, жизненост, идентичност, лидерство, самоосъзнаване и посвещение.

От 22 януари до 31 август, а след това от 20 ноември до януари 2044 г. (окончателна дестинация) Плутон трябва да падне във Водолей – сектора във вашата карта, който се отнася до парите, талантите, уменията, ценностите, самооценката и дарбите.

Водолей и изгряващ Водолей

Власт за хората

Водолей – eлектромагнитен носител, визионер, изобретател, революционер, пазител на предстоящото, вашата мисия през 2024 г. е да преведете Плутон, ядрения реактор на зодиака, от царството на Козирога във вашата собствена област – мъглявината Водолей. Сред дванадесетте шампиони на Краля Слънце именно вие сте избрани да пазите Свещения Граал на Зодиака: Плутон, владетелят на смъртта и възраждането, от 2024 до 2044 г. Последният път, когато тази отговорност падна на раменете ви, човечеството се наслаждаваше на Ерата на разума, която роди ключови събития като Индустриалната и Френската революция и създаването на Американската конституция.

От 2008 г. Плутон ви налага тежките теми за справяне с отпускането, мъката, затвореността, болестите и уединението. Пътували сте с космическия си кораб през най-мрачните кътчета на астрологичната си карта, примирявайки се с кармични дългове от минали животи. Одисеята ви е включвала обща детоксикация – на тялото, ума и душата – всичко това, за да ви подготви за предстоящата задача: да помогнете на Плутон в метаморфозата на човечеството и привеждането му в съответствие с нововъзникващите технологични граници като изкуствения интелект и квантовите изчисления. Като знак на прогреса, хуманизма, извънземните сфери и технологичната еволюция, вие сте натоварени със задачата да обедините тези концепции. В тази фаза на Плутон водолейската същност на човечеството се сблъсква със смъртта и обновлението. Вие трябва да гарантирате, че ще запазим същността си сред вълненията.

В продължение на 16 години се отървавате от всичко, което е блокирало крайния ви потенциал. Въпреки това Сатурн, вашият някогашен владетел и понякога противник, хвърля сянка на съмнение, понякога подкопава самочувствието ви, създавайки моменти на скептицизъм, недоверие към себе си, бягство и цинизъм. Като олицетворение на „Звездата“ от Таро, вие сте нашият фар в тази бурна епоха. Сияйте смело, наше звездно светило.

Вашата директива за 2024 г., макар и трудна, е проста: Пренесете Плутон, Господаря на сенките, от Козирог (представляващ миналото) във вашия знак, който е синоним на бъдещето. Както споменахме, от 2008 до 2024 г. пътуването на Плутон през сектора на вашата карта, свързан с минали животи, подсъзнателната сфера, болници, затвори и невидими противници. В контекста на Водолея това се изразява в това, че човечеството се ориентира в трудностите (Голямата рецесия), несгодите (вълна от популизъм и дезинформация) и изолацията (пандемия, глобални блокади). Това става особено силно изразено от март 2020 г. до март 2023 г., когато Сатурн присъства във вашия знак.

От 2024 г. до 2044 г. Плутон обещава прераждане във всеки аспект на вашето съществуване: от физическото ви тяло до мирогледа ви. Тази епоха подтиква към метаморфоза – нова идентичност, жилище и цел. Насочете вътрешния си капитан Пикард и смело тръгнете натам, където никой Водолей не е ходил преди. Отправете се към нови хоризонти, преодолейте колективните си фобии и приемете силата, която Плутон носи на вашия знак. Като носител на вода, който сте, се подгответе да овладеете тази монументална сила. Тъй като Плутон е властта, а Водолеят представлява хората – вашата задача е да върнете властта на хората.

Вашата карта за задание: Плутон във вашия космически кораб, като го прехвърлите от Козирог (това, което сте натрупали през последните 16 години) във вашия знак. Използвайте мъдростта, натрупана от 2008 г. насам, в различни житейски сектори: финанси (под погледа на Сатурн), писане и търговия (владение на Дракона), семейство и потомство (територия на Юпитер), в нова идентичност – Супер Водолей.

Местоположение на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и между 2 септември и 19 ноември Плутон се намира в Козирог в сектора на вашата карта, който се отнася до отпускането, миналите животи, въображението, лечението и изолацията. Чудесно време за медитация, разходки сред природата и работа с мечтите ви. Сънят е от съществено значение.

От 22 януари до 31 август, а след това от 20 ноември до януари 2044 г. (окончателна дестинация) Плутон променя всички аспекти на живота ви, тъй като пътува във вашия знак.

 

Риби и изгряващи Риби

Ребрандиране – от риба към делфин

Риби – мистик, поет, извънизмерен пътешественик, мечтател (денем и нощем), визионер и пазител на Философския камък, вашата задача през 2024 г. е да насочите Плутон, ядрения реактор на зодиака, от звездното царство на Козирога към необятните пространства на мъглявината Водолей. От всички дванадесет небесни рицари на Краля Слънце именно вие сте избрани да придружите Плутон, Господаря на прераждането и трансформацията, в Страната на чудесата на Зодиака – вашата родина. Звучи ви объркващо? Може би, но не и за вас, Риби, знака на объркването. Позволете ми да ви разясня…

От 2008 г. насам, когато Плутон пребиваваше в скептичния Козирог, вашата ефирна природа, пропита с мистика и въображение, се сблъска с предизвикателства. Тази фаза доведе до съмнения в себе си, които разклатиха не само вярата ви в божественото, но и в самите вас. Тя подтикна към интроспекция на съюзите ви – с приятели, организации, правителства и многобройните структури, с които се занимавате. За съжаление някои приятелства се развалиха, а съюзниците, на които поверихте властта си (олицетворени от Плутон), ви оставиха разочаровани. Този период на сътресения, особено силно изразен между 2018-2020 г., когато Сатурн се присъедини към Плутон, изискваше дълбока преоценка на взаимоотношенията ви, като често ви оставяше да се чувствате самотни в тълпата.

Но 2024 г. вещае монументална промяна. За първи път от 250 години насам Плутон украсява сектор от картата, който съответства на вашата същност – мистика, спомени от минали животи, артистичност, танц, интроспекция, мечти, емпатия и най-вече безгранично въображение.

По същество вие трябва да преведете Плутон през метафизичния лабиринт. Този ключов преход означава, че приемате силата на Плутон във вашето светилище. За Рибите, делфините на Зодиака, това означава да преминат през дълбоко пречистване, да се отърсят от всякакви тенденции, които замъгляват погледа им, за да гарантират, че прозренията ви ще останат чисти като изворна вода. Това пречистване подпомага колективния преход от вашата епоха, епохата на Рибите, към настъпването на епохата на Водолея. Риби, вие играете ключова роля в гоблена на нашата колективна съдба. Вие сте Йона, който излиза от кита, готов да изнесе своите пророчества.

Към това небесно пътешествие се прибавя и Сатурн, Господарят на кармата, който от март 2023 г. до февруари 2026 г. се намира във вашия знак. Макар че домакинството на това сурово космическо същество може да бъде трудна задача за всеки знак, за мечтателните и въображаеми Риби тя е особено предизвикателна. Но това е и безценна възможност да затвърдите неземната си природа, като приложите интуицията и мечтите си по прагматичен начин, независимо дали става дума за подобряване на финансовото ви състояние, укрепване на здравето или за връзка с колективното несъзнавано – вашата духовна родина. Въпреки това вярата във вродените ви таланти става от първостепенно значение, особено когато Драконът благославя сектора от вашата карта, свързан със самооценката и финансовите печалби.

Вашата карта за задачите за 2024 г: Плутон от Козирог (символизиращ миналото) и Водолей (символизиращ бъдещето). Използвайте мъдростта, която сте придобили от 2008 г. насам, и я асимилирайте във всеки аспект на живота си. Насочете Плутон, владетеля на подземния свят, към сърцето на зодиакалното си царство, свързвайки минало, настояще и бъдеще. Вашата задача е да съчетаете технологиите с въображението, иновациите с мистицизма, науката и поезията, интелекта с вярата. Съпоставките може да озадачат мнозина, но истинските Риби притежават уникалната дарба да помиряват дихотомиите. Може би в този космически танц можем да съзрем зората на генния изкуствен интелект, който обединява сила и технология.

Място на взимане на Плутон:

От 11 юни 2023 г. до 21 януари 2024 г. и между 2 септември и 19 ноември Плутон се намира в Козирог в сектора на вашата карта, който се отнася до човечеството, приятелите, правителството, технологиите, алтруизма, нестопанските организации, проявяването на желанията и надеждата.

От 22 януари до 31 август, а след това от 20 ноември до януари 2044 г. (окончателна дестинация) Плутон трябва да падне в областта на вашата карта, свързана с отпускането, миналите животи, въображението, изцелението и изолацията. Чудесно време за медитация, разходки сред природата и работа с мечтите ви. Почивката и сънят са от съществено значение.