КатегорииБлог

Как да си направим масаж на лице с масло от водорасли у дома

Този ​​масаж може да се направи както самостоятелно, така и с помощта на партньор . Препоръчвам да използвате масла от маслини, бадеми или гроздови семки. (Обичам да използвам масло от водорасли, в него има над 15 масла)

Преди да започнете масажа, загрейте добре дланите, като ги разтривате енергично заедно.Поставете само 2-3 капки от маслото от водорасли на върха на пръстите си,те са достатъчни. Повторете всеки от етапите на масажа до 5 пъти.

1.Поставете ръцете си от двете страни на лицето с в основата на врата; след това бавно се придвижете нагоре към челото си.

2.Масажирайте зоната под брадичката с ласкави движения. Ръцете се движат последователно нагоре, движенията – плъзгащи се потупвания.

3.Поставете палците си в средата на челото си, след което бавно ги преместете към слепоочията си.

4.Поставете възглавничките на дланите си на скулите си, докосвайки челото само с малките си пръсти, внимателно разтривайте кожата на лицето между веждите ,изпълнявайки сякаш режещи движения нагоре,надолу.

5.Поставете средните си пръсти под ръбовете на веждите откъм носа. Натиснете леко нагоре.
Повторете манипулацията, движейки се към слепоочията, но без да излизате извън външните ръбове на веждите.
При тази техника бъдете изключително внимателни да не разтегнете кожата, която е особено уязвима на тези места.

6.Изпълнявайте плавни, бавни кръгови движения около брадичката си.

7.Намерете дъвчещите мускули от двете страни на лицето и се опитайте да ги отпуснете, като правите кръгови движения около тях с върховете на пръстите си.

8.Внимателно масажирайте ушните миди и кожата зад тях (това ще ви помогне да се отървете от кръговете под очите). Накрая затворете очи с длани, прехвърляйки топлината на ръцете си върху тях и се опитайте да отпуснете всички мускули на лицето си за няколко минути.

Безплатна регистрация тук:https://os.verteraorganic.com/reg?ref=7IRIG87TS0