КатегорииБлог

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА И ЖИВА КЛЕТЪЧНА ХРАНА ОТ КАФЯВИ ВОДОРАСЛИ

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА И ЖИВА КЛЕТЪЧНА ХРАНА ОТ КАФЯВИ ВОДОРАСЛИ

Из интервюто  на Анатолий Хитров, президент на World of Retail Holding и ръководител на отдела по биохимия и биотехнологии на Научно-Производственo Обединение „ Биомедицински Иновационни Технологии „/ Biomedical Innovative Technologies (NPO BIT ), която произвежда продуктите на марката Vertera, пред Utro.ru, един от най-големите онлайн издания в Русия.
 „Важно е да се разбере, че морските кафяви водорасли сами по себе си не са лек и ВЕРТЕРА НЕ Е ЛЕКАРСТВО .Това е просто най-богатият източник на хранителни вещества, необходими на тялото. То отлично знае как да се лекува и възстановява, ако му дадете необходимото количество от основни елементи. Нашата задача е да направим това“.
 С няколко думи Каква е разликата между Хранителна добавка и Жива клетъчна храна?
1️⃣. Хранителните добавки имат дълъг срок на годност и не се съхраняват в хладилник, защото в състава си съдържат стабилизатори, оцветители и подобрители, които позволяват дълъг срок. Живата храна е Жива, няма стабилизатори и подобрители, срокът им е кратък и се съхранява в хладилник, за да не се развали по-бързо от и без това краткия срок на годност.
2️⃣. Хранителните добавки, колкото и да са натурални, са под формата на капсула, таблетка, драже, а това вече означава макар и малка, но все пак химична или термична обработка. Живата храна има гелообразна консистенция, точно защото не е преминала нито през химична, нито през термична обработка.
просто добавя нещо към храната и не може да претендира за лечебен ефект. Живата храна е регистрирана като ХРАНА С ЛЕЧЕБНО-ТЕРАПЕВТИЧНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. На етикета на добавките е упоменато, че е добавка към храната и има някаква определена област на приложение или съдържа някакъв конкретен елемент, напр. вит. В12, който помага … отново за нещо определено ( нап. Подобрява функцията на нервната система ). Живата храна е предназначена за диетично и лечебно хранене за болни с различни заболявания. Т.е при добавките клинично изпитание е направено върху съставката, отбелязана на етикета и е упоменато нейното действие. При живата храна клиничните изпитвания са върху цялостния продукт и чрез медицински удостоверения е установено при какви заболявания е профилактичен и лечебен ефект.