КатегорииБлог

Какви заболявания отключва стреса

Нерви на работа, притеснения вкъщи, живот, който не е този, който сме си представяли… Сякаш свикнахме с мисълта, че животът е напрегнат, забързан, сериозен и труден. Даже има някои професии, в които стресът е знак за престиж. Под стрес ли си, значи имаш много работа, значи си добър професионалист.

Не е на това мнение обаче собственото ни тяло. Онова, което ни е единствено и което трябва да пазим здраво и живо! То, горкото, не издържа на стрес. За него стресът е инцидентна реакция на опасност, след която трябва да настъпи време на мир и покой.Когато стресът е продължителен, капацитетът на организма да се справя с него се изчерпва. Резултатът – цяла плеяда болести, най-често автоимунни, които ни дават знак, че трябва да забавим темпото.Обикновено го правим, няма как иначе, защото сме принудени от измъчените си ум и тяло да им обърнем внимание.

Но трябва ли да се разболяваме, за да разберем, че сме прекалили с издевателствата върху собствения ни организъм?Вижте някои от болестите, които се отключват от стрес и се опитайте да намерите баланса в живота си, за да не чувате тази диагноза и в лекарския кабинет.

🟢ПСОРИАЗИС Псориазисът е често срещано заболяване на кожата с хронично-рецидивиращ ход, което се характеризира с поява сърбящи участъци на различни места по кожата. Измененията по кожата са с характерна локализация – лакти, колене, кръст, окосмена част на главата. През последните години стана ясно, че промени на кожата и ставите, които дълго време бяха смятани за единствените прояви на болестта, са съпроводени с промени в метаболизма на мазнинните и атеросклеротични промени на съдовете.

🟢ХАШИМОТО Болестта на Хашимото е заболяване на щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза се намира в предната част на шията, точно под адамовата ябълка. Тя произвежда хормони, които контролират обмяната на веществата, и много други процеси в нашият организъм.Когато страдате от болестта на Хашимото, имунната ви система започва да атакува щитовидната жлеза, карайки я да се подуе и раздразни. Когато това се случи, щитовидната жлеза не може да произвежда хормони в нормални количества както преди.Сред симптомите са непредизвиквано напълняване, депресия, болка и скованост на ставите, суха кожа, дрезгав глас.Разбира се, човекът, който може да ви постави диагноза, е единствено ендокринолог след направени хормонални изследвания. Тук споделяме обща здравна информация.

🟢МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА (МС)Множествената склероза засяга способността на нервните клетки на главния и гръбначния мозък да комуникират помежду си. При МС собствената имунна система атакува и унищожава миелиновото покритие на аксоните в мозъка. Когато миелинът бъде загубен, аксоните не могат да провеждат ефективно сигналите. Следва постепенна загуба на възможността на контрол над тялото. Ако не се лекува, МС води до пълна инвалидизация. Самото лечение не е окончателно, то просто поддържа тялото и ума във форма, без да заболяването да напредва.

🟢БОЛЕСТ НА КРОН Болестта на Крон е хронично рецидивиращо възпаление, което може да се развие във всяка част на на храносмилателната тръба. Болестта най-често засяга тънките черва. Типичните симптоми са коремна болка, диария, анемия, липса на апетит.

🟢ЦЬОЛИАКИЯ (НЕПОНОСИМОСТ КЪМ ГЛУТЕН) Цьoлиaĸия e cepиoзнo aвтoимyннo зaбoлявaнe, ĸoeтo мoжe дa ce пoяви пpи гeнeтичнo пpeдpaзпoлoжeни xopa, пpи ĸoитo пoглъщaнeтo нa глyтeн вoди дo yвpeждaнe нa тънĸитe чepвa. Cмятa ce, чe зacягa 1 нa 100 дyши пo cвeтa. Xиляди бългapи ca нeдиaгнocтициpaни и ca излoжeни нa pиcĸ oт дългocpoчни здpaвни ycлoжнeния.Aĸo имaтe глyтeнoвa нeпoнocимocт, ядeнeтo нa глyтeн пpeдизвиĸвa имyнeн oтгoвop в тънĸитe чepвa. C тeчeниe нa вpeмeтo тaзи peaĸция yвpeждa лигaвицaтa нa тънĸитe чepвa и пpeдoтвpaтявa ycвoявaнeтo нa няĸoи xpaнитeлни вeщecтвa (мaлaбcopбция).Увpeждaнeтo нa чepвaтa чecтo пpичинявa диapия, yмopa, зaгyбa нa тeглo, пoдyвaнe нa ĸopeмa и aнeмия и мoжe дa дoвeдe дo cepиoзни ycлoжнeния.

НАМАЛЯВАНЕ НИВОТО НА СТРЕС С ВОДОРАСЛИ

Много хора споделят опита си, след прием на водорасли и казват, че са усетили намаляване на чувството за тревога. И също така се справят със стреса по-ефикасно. Те са се убедили в ефективността още при първоначалното приемане на водорасли ПОВИШЕНА ЕНЕРГИЧНОСТ.

Хората споделят като най-срещан ефект от употребата на водорасли – увеличена енергия и чувство за бодрост и фокусираност през деня. Благодарение на огромното количество минерали, витамини, и аминокиселини, потребителите усещат, че са по-свежи и активни в ежедневието си. Това им позволява да повишават качеството си на живот. Обикновено след един месец прием на водорасли повечето хора изпитват увеличение нивото на енергичност до степен каквато не са чувствали от младежките си години.Водораслите могат да оказват регулация върху различни процеси в човешкото тяло, които са нарушени поради разнообразни причини.

ВОДОРАСЛИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ВАШЕТО ТАЙНО ОРЪЖИЕ, С КОЕТО ДА ПОДОБРИТЕ КАЧЕСТВОТО СИ НА ЖИВОТ

Разгледайте всички продукти тук:https://www.verterahealth.org/

БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ ТУК:https://os.verteraorganic.com/reg?ref=7IRIG87TS0

Много полезна информация тук: https://clck.ru/Xxbdf