КатегорииБлог

КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ЙОД? ОТГОВОРЪТ ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДА

КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ЙОД?

Списъкът на заболяванията, чиято честота расте със скоростта на епидемията, включва хиперактивност и дефицит на вниманието, аутизъм, автоимунен тиреоидит (болест на Хашимото и Грейвс), както и специфични форми на рак: на гърдата, на яйчниците, на матката, на щитовидната жлеза и на простатата.

Какво обединява тези заболявания?

Отговорът ще ви изненада: за всички  тези състояния се установява йоден дефицит.

Доскоро се смяташе, че единственият орган, който се нуждае от йод, е щитовидната жлеза.  Хората знаеха, че йодът се използва от щитовидната жлеза за регулиране на метаболизма и формиране на мозъка и костите. Оказа се, че този поглед е твърде тесен. Около 70% от запасите на йод в тялото са концентрирани, но не и в щитовидната жлеза. Лъвският дял от йода се улавя от жлезистите органи. Това са млечните, слюнчените, тимусните и панкреасните жлези. Любимо място на йод са лигавиците на стомаха и матката, както и очите, мозъка, кожата и стените на артериите.

Йодният дефицит в някоя от тези тъкани води до тъканна дисфункция. Следните симптоми могат да подскажат, че диетата ви има недостиг на йод:

Слюнчени жлези = невъзможност за производство на слюнка = сухота в устата;
Кожа = суха кожа, слабо изпотяване;
Мозък = бавна реакция, намалена умствена бдителност;
Мускули = възли, белези, болка, фиброза, фибромиалгия;
Рак на жлезистите органи (виж по-горе), както и на матката и стомаха.
Йодът играе важна роля при формирането на плода. Неговият дефицит по време на бременност може да доведе до увреждане на мозъка и нервите, загуба на слуха и последващи проблеми с ученето. Най-драматичната последица е вродената недостатъчност на функцията на щитовидната жлеза, която е изпълнена с нисък интелект на детето. Възстановяването на йодните резерви при бременна жена е основната превантивна мярка за умствена изостаналост при деца. Не случайно източните народи съзнателно се стремят да хранят бременните жени с храни, богати на йод.

Защо научните изследвания така уверено преместват йода в първото ниво на профилактика и лечение на хронични заболявания? Оказа се, че йодът е мощен водоразтворим антиоксидант. Има антивирусно и антибактериално действие. Благодарение на своите антиоксидантни свойства, йодът играе важна роля в детоксикацията и като цяло подобрява здравето на черния дроб.

Биогеловете от водорасли от Vertera, произведени чрез следващото поколение плазмена технология, са продукти с висока бионаличност на повече от 140 хранителни вещества от водорасли, включително органичен йод, който е безопасен за хората.

Хранене с водорасли Vertera – много повече от просто превенция на йоден дефицит.

Разгледайте всички продукти на Вертера тук: https://www.verterahealth.org/produkt-kategoriya/produkti/hranene-vodorasli/