КатегорииБлог

Кога е най-добре да направите масаж на лицето и как именно

За да стартирате лимфната дренажна система сутрин щом се събудите и още сте в леглото вдигнете ръцете и краката си и ги разклатете енергично като броите до 30. След душ е препоръчително да извършите поне 30 вибрационни отпускания на петите на пода ./Изправете се на пръсти и рязко се отпуснете на пети/

Лимфодренажен масаж на лицето при измиване. Всякакви процедури по лицето, включително нанасяне на крем, е най-добре да се правят поне половин час след ставане.
От 7.00 до 8.00 сутринта кожата е склонна към подуване. Това се дължи преди всичко на още не напълно пробудената лимфна система. Колкото по-дълго лежите в леглото сутрин след събуждане, толкова по-вероятно е да се сдобиете с торбички под очите през целия ден. По-добре е да ставате веднага след като се събудите.
Какво е много добре да се направи за зоната на очите и надвисналия клепач?
⠀Точно от 7 сутринта е много добре да се направят няколко лимфно-дренажни движения, за да се разпръснат застоялите течности на клепачите. Най-добре е да се натискат акупунктурни точки.
Между 12.00 и 15.00, отпуснатостта на кожата е най-силно изразена. Тя става бледа поради намаляване на налягането и влошаване на метаболизма. През този период е по-добре да не правите нищо с лицето.
От 15.30 до 18.00. тонусът на кожата се повишава. Усеща се увеличение на физическата активност. Активира се кръвообращението, подобрява се метаболизмът, както и работата на черния дроб и червата. През този период е полезно да се прави самомасаж на лицето. Ако правите йога за лице, тогава разделете я на две части и изпълнете втората част около това време.
От 18.00 до 21.00. През този период чувствителността на кожата към болка значително намалява. Ето защо по това време можете да направите нежен пилинг, за да се отървете от умрелите клетки и да наситите кожата с кислород.

Самомасаж на лицето -точков, винаги по масажни линии .Релаксиращ масаж може да се направи вечер преди лягане.
⠀Нощта е най-благоприятният период за регенерация на всички тъкани,оставете кожата да почива и да се регенерира.