КатегорииБлог

Как да почистите микрофибърна кърпа Tupperware

Микрофибърните кърпи са невероятни многофункционални домакински инструменти, които са особено удобни за почистване на прах и мръсотия. Въпреки това, дори тези почистващи препарати трябва да се почистват по някое време. В края на краищата, ако никога не перете микрофибърната си кърпа, вие просто размазвате мръсотия и мръсотия по целия дом и неговите повърхности.

И така, какво правите, когато пералнята се нуждае от добро измиване? Научете как да почиствате микрофибърни кърпи, за да могат да вършат работата си правилно и да издържат по-дълго.

Има няколко различни метода, които можете да използвате за почистване на микрофибърна кърпа.

1. Пералнята:

Почистете дрехите си в пералнята с топла вода и нежен течен препарат. След това поставете кърпите в сушилнята на слаб огън без чаршафи. Проверете отново след няколко минути, тъй като изсъхването на микрофибъра отнема много малко време.

Има няколко основни правила, които трябва да следвате, ако използвате пералнята за почистване на вашите дрехи. Като начало, никога не трябва да използвате прахообразни перилни препарати, омекотители или белина за почистване на микрофибърна кърпа, нито трябва да перете кърпите си в гореща вода. Също така никога не трябва да почиствате микрофибър с памук, тъй като дори и най-малките частици мъх могат да задръстят влакната на вашата кърпа, правейки я безполезна.

2. Съдомиялната машина:

Това е вярно. Можете да перете вашата микрофибърна кърпа заедно с вашите чинии за вечеря. За най-добри резултати поставете кърпата върху горната поставка на съдомиялната машина. След като цикълът на почистване приключи, окачете микрофибъра си върху кухненския кран, докато изсъхне.

3. Микровълновата:

Почистването на микрофибърна кърпа може да се извърши в микровълнова фурна, стига вашата кърпа да не е силно замърсена. Просто навлажнете кърпата си и я загрейте в микровълновата фурна за 60 секунди. Оставете кърпата да се охлади, преди да я извадите. След като кърпата изсъхне, тя е готова за почистване отново.

Как да премахнете остатъците от микрофибърни кърпи

Първата стъпка, която трябва да направите, когато вашите микрофибърни кърпи се замърсят, е да ги изперете. Понякога обаче може да откриете, че остатъците все още са полепнали по кърпата ви, след като сте я изпрали. Или може би кърпата ви е била изпрана наскоро и по нея просто са полепнали някои неща. Ако това е вашата ситуация, има няколко трика, които можете да опитате, за да освободите парчета, които няма да се отделят лесно.

Колко издържат микрофибърните кърпи?

Едно от предимствата на почистването с микрофибър е, че издържа дълго време. Много кърпи от микрофибър издържат до 500 изпирания. Това е до две години в типично домакинство.

За съжаление, те не траят вечно; в един момент почистването с микрофибърна кърпа няма да има същия ревитализиращ ефект, както преди. Ще разберете, че е време да се сбогувате с настоящата си кърпа, когато вече не почиства или събира прах , както преди.

Това е накратко почистване с микрофибърна кърпа. Както можете да видите, няма много за това. Така че се уверете, че се отнасяте правилно към вашия микрофибър и можете да продължите да използвате вашите надеждни кърпи години наред.