КатегорииБлог

Ползите от детска храна Вертера за Вашето дете

Ползите от детска храна Вертера за вашето дете

Какво е йоден дефицит в детска възраст?

Това е състояние, когато организмът получава недостатъчно количество йод в детството, микроелементът е важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Вашето дете също може да се сблъска  с този проблем без видими симптоми.

И така, какво се случва, ако детето има йоден дефицит?

На първо място ще пострадат мозъкът и нервната система. Децата, страдащи от йоден дефицит, могат да получат забавено физическо и интелектуално развитие. Те могат да бъдат по-малко активни, да имат проблеми с концентрацията и паметта и да имат затруднения в общуването.

Сега да преминем към една невероятна история.  В далечното минало малкият остров Икос в Шотландия е бил изправен пред значителен брой случаи на йоден дефицит в детска възраст. Причината се оказа много проста – жителите на острова се хранели  почти само с пресни морски дарове, но не добавяли йодирана сол към храната си. Резултат? Лошо здраве, особено при децата.

Тази история се превърна в истинско пробуждане за много държави. Започнаха да се разгръщат мащабни проекти за добавяне на йод към солта. И сега можем да закупим йодирана сол лесно и без затруднения!

Защо е важно да знаете това?

Защото нашите деца трябва да получат достатъчно йод, за да са  здрави и правилно да се развиват.  Йодът не само помага за поддържане на нормалната функция на щитовидната жлеза, но също така насърчава физическия и интелектуален растеж.

Така че, скъпи родители, не забравяйте да включите йод в диетата на вашето дете! И не забравяйте, че грижата за здравето му започва с малки неща.

Опитайте единствената в света храна създадена за деца с органичен йод от Вертера!

Разгледайте продуктите на Вертера за деца Vertera Kid ТУК

Вашето здраво семейство е щастливо семейство!

https://www.verterahealth.org/