КатегорииБлог

Защо човек се нуждае от гладуване?

В процеса на еволюция човекът е придобил неограничени възможности в много сфери на живота, храненето не е изключение. С богат избор от продукти под ръка, човечеството се разглези, престана да се сдържа в своите слабости, забравяйки кое всъщност е полезно и кое не.

Следвайки стандартните стереотипи за редовността на храненията, формирани през годините от необходимостта да яде 3-4 пъти на ден, човек престава да разбира кога е наистина гладен и кога не. В резултат на това органите, отговорни за процеса на храносмилане, стават заложници на обикновена привързаност. Излишъкът от ненужни микроелементи и калории води до замърсяване на червата, кръвообращението, извънредната работа на храносмилателния тракт провокира „умора“ на всички биологични процеси, в резултат на което има обща негативна динамика, наддаване на тегло и преждевременно стареене .

„Защо да гладувам?“ – това е аналог на въпросите „Защо да почивам?“ или „Защо да чистя?“ …

 1. ОПТИМИЗИРАЙТЕ ТЕГЛОТО
  Можете не само да се отървете от излишните мазнини, но и да създадете условия за набиране на висококачествена маса, състояща се от мускули и вода. Разбира се, това не може да стане без силови упражнения, но е напълно възможно да се премахнат мазнините. Първо от самите мускули и черния дроб, след това висцералните и подкожните
 2. ПОДОБРЯВАТЕ енергийния метаболизъм. Получете прилив на сила и настроени
 3. ПОДОБРЯВАНЕ на почти всички болезнени състояния:
  ⁃ хипертония (високото кръвно налягане започва с проблема с премахването на протеини и минерали от клетките и кръвта)
  ⁃ атеросклероза (кръвоносните съдове започват да се прочистват дори при кратки, интервали с хранителни паузи)
  ⁃ заболявания на стомашно-чревния тракт (стомаха, червата, черния дроб се възстановяват най-бързо)
  ⁃ алергии и автоимунни състояния (въпреки факта, че те са „нелечими“)
  ⁃ инфекции във всякакви органи (имунитетът изпълнява своите преки функции, вместо постоянно да ни спасява от храна)
  – кожни проблеми (омазняване, сухота, пигментация)
  ⁃ хормонални смущения (от хипотиреоидизъм до безплодие)
  ⁃ диабет и други метаболитни проблеми
  ⁃ отоци и тумори (трудно е да се излекува ракът в напреднал стадий с едно гладуване, но е доста трудно да се предотврати: кисти, миоми, фиброми, липоми, полипи, папиломи и други „прелести“, включително бенки и родилни петна)
  ⁃ психични разстройства (дори шизофрения)
 4. ПОВИШЯВА естествено нивата на соматотропин (хормон на растежа). Това ще помогне за възстановяване:
  ⁃ всички жизнеспособни клетки
  ⁃ стави
  ⁃ кожа
  ⁃ печалба в маса, сила и мускулна издръжливост
  ⁃ контрол върху туморните процеси
  ⁃ метаболизъм
  ⁃ към / u баланс

Гладни дни

Най-оптималният метод на гладуване е 24-часовото гладуване веднъж на 2 седмици. Той предвижда пълен отказ от храна, трябва само да пиете преварена или дестилирана вода, най-малко 1,5-2 литра. На следващия ден, сутрин, трябва да изпиете 1 чаша айрян или да изядете малко количество салата от пресни зеленчуци, за предпочитане цвекло, за да предотвратите запек. Препоръчително е през този ден да ядете леки ястия – извара, кисело мляко, месо или риба на пара, желе.

По време на периода на гладуване се препоръчва да се избягва тежък физически и психически стрес, но в същото време трябва да се води нормален живот. Това означава, че денят, в който гладувате, трябва да бъде свободен от занимания в басейна, фитнеса, по-добре е да не прилагате масаж . Рефлексотерапията може да помогне за намаляване на апетита. А що се отнася до такива процедури като лека гимнастика , душове, дори контрастен душ, различни дихателни и медитативни комплекси – те не само не трябва да бъдат отменени, но, напротив, препоръчително е да се отделя повече време за тях, отколкото за обикновени дни. Това ще помогне за прочистване не само на тялото, но и на мислите и чувствата.

Само съзнателно същество може доброволно да се ограничи в храната. Това е пътят на самопознанието, достъпен само за Човека. Това е умение, което може да спаси живота и психиката в много ситуации.